Szűrés

Elektromos kazán

FŰTÉS ÉS HASZNÁLATI MELEGVÍZ.

Mattira, az egyik legbiztonságosabb és legmegbízhatóbb elektromos kazán a piacon.

Az Elnur bemutatja a Mattira-t, az új elektromos kazáncsaládot a használati melegvíz- és fűtési igények kielégítésére. A Mattira az ideális választás, ha teljesen biztonságos és megbízható, hatékony központi fűtési rendszerre van szükség. Tökéletes megoldás olyan ingatlanok számára, amelyek nem rendelkeznek hálózati gázellátással, vagy olyan otthonok számára, amelyekben a gázkazánokra korlátozások vannak érvényben.

Az ELNUR GABARRON a digitális elektromos kazánok új termékcsaládjával lehetőséget kínál Önnek arra, hogy élvezze az elektromosság biztonságát és kényelmét. A Mattira az ideális választás, ha teljesen biztonságos, megbízható és hatékony központi fűtési rendszerre van szükség.

Digitális elektromos kazánjaink az egyetlenek a piacon, amelyek a berendezés fűtési igényeinek megfelelően szabályozzák az energiafogyasztást, figyelembe véve nemcsak a környezeti hőmérsékletet, hanem a külső hőmérsékletet is.

A Mattira modulációs és automatikus fűtésszabályozási funkcióinak köszönhetően optimális komfortot biztosít otthonában, maximális üzemeltetési költségmegtakarítás mellett.

Elektromos kazánjaink moduláló funkcióját egy intelligens elektronikus moduláló rendszer (SEM) (Smart Electronic Modulating System) vezérli. Ez TRIAC technológiát alkalmaz egy külső kronotermosztáttal kombinálva, hogy a fűtési teljesítményt folyamatosan a helyiségek fűtési igényeihez igazítsa, ezáltal 100%-os energiahatékonyságot és általános energiaköltség-megtakarítást érjen el.

A SEM rendszer által kezelt másik funkció a fűtésmoduláció. Lehetőség van a külső
hőmérséklet függvényében szabályozni azt a hőmérsékletet, amellyel a kazán a vízmelegítő kört hajtja. ez a szabályozási módszer maximális kényelmet biztosít, mivel előre jelzi a ház hőigényének változásait.p>

Ezek a tulajdonságok és az a tény, hogy a Mattira elektromos kazánok 1 kW-os lépésekben szabályoznak, minimálisra csökkentik az energiapazarlás lehetőségét, így maximális komfortot biztosítanak Önnek otthonában.

Ezek a kazánok a kazánhoz mellékelt híd segítségével egy- vagy háromfázisú elektromos hálózatra is felszerelhetők. Minden Mattira elektromos kazán egyfázisú hálózaton 3 és 12 kW közötti teljesítményre, háromfázisú hálózaton pedig 18 kW-ig korlátozható.

Egyik kazánunk sem bocsát ki gázokat vagy közvetlen szennyezést működés közben. Nem üzemelnek olyan tüzelőanyagokkal, mint a gáz vagy a dízel, ezért nem áll fenn a szivárgás vagy a robbanás veszélye.

Főbb jellemzők és előnyök

MODULÁCIÓ A kazán fejlett vezérlőtáblája automatikusan a fűtési teljesítményt a szükséges igényhez igazítja, hogy energiát takarítson meg. Az ELNUR GABARRON elektromos kazánok e modulációs funkcióját egy intelligens elektronikus modulációs rendszer (SEM-rendszer) kezeli, amely 20 másodpercenként újraszámítja a fogyasztást a valós hőigény függvényében.

A TRIAC technológiát egy külső kronotermosztáttal kombinálva alkalmazza, hogy a fűtési teljesítményt folyamatosan a helyiségek fűtési igényeihez igazítsa, így 100% os energiahatékonyságot és általános energiaköltség-megtakarítást ér el.

 

AUTOMATIKUS FŰTÉSSZABÁLYOZÁS

Ezenkívül a Mattira kazánok rendelkeznek azzal a lehetőséggel, hogy a külső hőmérséklet függvényében szabályozzák azt a hőmérsékletet, amelyen a kazán a vízmelegítő kört hajtja. Ez a szabályozási módszer maximális kényelmet biztosít, mivel előre jelzi a ház hőigényének változását.
A szobatermosztát továbbra is szabályozza a házon belüli hőmérsékletet. Ennek az üzemmódnak az aktiválásához egy külső hőmérséklet-érzékelő csatlakoztatása szükséges.

 

LEGIONELLA ELLENI VÉDELEM

A Mattira kombi kazánok tartalmazzák a “Legionella Protection” rendszerünket. Ha ez a funkció aktiválva van, a használati melegvíz hőmérséklete hetente egyszer a megengedett maximális értékre emelkedik, így a vízhőmérséklet szabályozásával megakadályozza a Legionella elszaporodását.

 

FAGYVÉDELMI ÜZEMMÓD

Lehetőség van fagyvédelmi üzemmód kiválasztására a fagyvédelem érdekében az inaktív időszakok alatt. A fagyvédelmi üzemmód kiválasztásával a fűtési rendszer automatikusan bekapcsol, ha a kazán hőmérséklete 8ºC alá csökken.

 

EGYEDI FŰTÉS

A Mattira intuitív és felhasználóbarát digitális kijelzővel büszkélkedhet. Folyamatosan mutatja a keringtetett fűtővíz és a kombi kazánoknál a használati melegvíz-tartály
(HMV) hőmérsékletét. A fűtés és a használati melegvíz különálló komponensek,ezért kikapcsolhatja a fűtést, és csak a használati melegvizet tarthatja bekapcsolva, vagy fordítva.

EGYSZERŰ TELEPÍTÉS

Az ELNUR GABARRON Mattira elektromos kazánok a készülék működéséhez szükséges összes alkatrésszel, valamint a könnyű telepítést megkönnyítő sablonnal együtt kerülnek szállításra.
A telepítés gyors és egyszerű, és általában egyetlen nap alatt elvégezhető.

KOMPATIBILIS A PADLÓFŰTÉSSEL

Az ELNUR GABARRON kazánok teljes választéka használható melegvizes radiátorokkal és padlófűtéssel. Ezen kívül a Mattira kazánok más fűtési rendszerekkel, például termikus napkollektorokkal, hőszivattyúkkal stb. kombinálva is telepíthetők…

 

ERP-KOMPATIBILIS

A cél a káros és az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése a környezeti hatások korlátozása érdekében a termék teljes életciklusa során, a hangsúlyt a
termék tervezési és fejlesztési szakaszára helyezve annak energiahatékonyságának javítása érdekében.
A CPE elektromechanikus termékcsalád a telepítéshez és üzemeltetéshez szükséges összes alkatrészt is tartalmazza, egy tokban készül, epoxi porfestékkel bevont acél burkolatú kályhával.
A fűtőelemek elhelyezése lehetővé teszi az alacsony hőmérsékleten történő működést, ami azt jelenti, hogy az elektromos csatlakozások nem melegednek túl, így az elemek károsodása kizárt. Kizárólag padlóra állítható kivitelben kapható.

 

BIZTONSÁGOS ÉS KARBANTARTÁSMENTES

Az elektromos kazánok nagyon biztonságos rendszer, és maximális megbízhatóságot nyújtanak. Ráadásul nincs szükség időszakos karbantartásra.

 

FENNTARTHATÓSÁG

Egyik kazánunk sem bocsát ki gázokat vagy szennyezést működés közben. Nem használnak tüzelőanyagot, és szellőzetlen helyiségekbe is telepíthetők. Ezáltal elkerülhető a szellőzőnyílásokból eredő hőveszteség kockázata.

 

TÁVIRÁNYÍTÓ

A CTM20 wifi kronothermosztát tartozék lehetővé teszi a Mattira kazán távoli kezelését a G-Control rendszer segítségével. Az ingyenes Elnur Wifi Control App
segítségével be- és kikapcsolhatja a fűtést, valamint növelheti vagy csökkentheti a hőmérsékletet.
A moduláló rendszert is aktiválhatja a fűtési teljesítmény automatikus beállításához. A CTM20 wifi kronothermosztát tartozékként kapható.

 

 

ECO SMART FUNKCIÓ

Minden Mattira Combi kazán rendelkezik Eco Smart funkcióval a használati melegvíz opcióban. Ez a funkció minimalizálja a villamosenergia-fogyasztást azáltal, hogy
tanulmányozza a felhasználó heti melegvíz-fogyasztási szokásait, és automatikusan csökkenti a beállított hőmérsékletet az inaktív időszakokban.