Szűrés

Termosztát

Elektromos fűtési rendszerek esetén is elengedhetetlen a termosztáttal való szabályozás, mind biztonsági, mind energiatakarékossági szempontból.

Elektromos padlófűtés (fűtőfólia, fűtőszőnyeg, fűtőkábel) alkalmazása esetén kötelező tartozék a padlóérzékelővel ellátott termosztát használata. Kiegészítő, temperáló fűtés esetén vagy ritkán használt helyiségben megfelelő lehet az egyszerűbb termosztát is, önálló fűtésre tervezett rendszerek esetén mindenképpen programozható, digitális megoldást javaslunk. 

Elektromos fűtés esetén kulcsfontosságú termék a termosztát, hiszen ezen keresztül adunk meg minden alap- és biztonsági beállítást az életvitelünkhöz alakított programozáson felül.  

A termosztátok típusairól többet tudhat meg a termékek alatti szövegrészben.

TERMOSZTÁT TÍPUSOK

A termosztátokat felhasználásuk szerint is tudjuk kategorizálni : padlófűtéshez való, külső érzékelővel rendelkező készülékek, valamint fűtőtestekhez való termosztátok. Továbbá kinézetük alapján is tudjuk csoportosítani: pl. Nyomógombos, vagy érintőkijelzős készülék; színes, vagy nem színes kijelzős, fekete, vagy fehér színű, variálható keretek, stb. Valamint választhatunk távolról vezérelhető wifis modellek, illetve helyi programozásúak közül. 

 

Infrapanelek, infra sötétsugárzó vezérlése esetén választhatunk szonda nélküli termosztátot is. 

 

Ha az elektromos fűtés főfűtésként szolgál, nagyon fontos a megfelelő vezérléstechnika, ehhez a digitális programozható termosztátok nyújtanak segítséget. A hét mindegyik napjára és minden napszakra külön beállíthatod a kívánt hőmérsékletet – ahogy az életvitelednek legjobban megfelelel.

 

DIGITÁLIS TERMOSZTÁTOK

 

A termosztátok olyan érzékelő szerkezetek, amelyek szenzorosan érzékelik a hőmérsékletet és annak megfelelő jelet küldenek a fűtőrendszernek. Ezért az bekapcsol, ha a beállított hőfok alatt mér a szenzor, és kikapcsol, ha elérte azt. 

 

Nincs bennük elektronika, egy bimetál kapcsoló van a hőmérő eszközre kapcsolva, ezért szinte nem is tudnak elromlani.

 

Értelemszerűen fontos, hogy jó helyen legyen a termosztát, hiszen nekünk megfelelő hőmérsékleteket kellene szabályoznia. Ezért ne kerüljön nyílászárók közelébe, se a fűtőtest mellé, se bútorok takarásába, hiszen így torzítjuk az eredményt. Tervezéskor villanykapcsoló magasságba célszerű kalkulálni a felszerelést. 

 

A digitális termosztátok programozhatóak, ezért az időzítéstis lehetővé teszik. A Dimat kínálatában megtalálható termosztátok között mobilalkalmazásról vezérelhető (iOS és Android) típusok is vannak. Ezeken távoli programozás is elérhető, gyerekzárat vagy készülékzárat lehet beállítani rajta. Az alkalmazás további előnye a gyors felprogramozás és készülék-felismerés a telefonon. Egyszerű, magától értetődő, felhasználóbarát eszközök.

 

MIÉRT ÉRDEMES ELEKTROMOS FŰTÉSRE VÁLTANI?

 

- magas hatásfok, gazdaságos működés

 

- megfelelő programozással energiatakarékos rendszert tudunk elérni 

 

- szinte azonnal érezhető hatás

 

- bármilyen burkolathoz tudunk padlófűtést telepíteni 

 

- bármilyen környezetbe tudunk megfelelő fűtőtestet választani 

 

- kültéren is használható fagymentesítésre (kocsibeállók, járdák, vízelvezetők)

 

 

Ha bármilyen kérdésed van, a Dimat csapata örömmel várja hívásod! (+36 70 60 10 209)