Szűrés

Fűtés aszfaltba

Fűtőszőnyegünk: Hatékony, Rugalmas és Stílusos

A Likewarm 300-400 W/m2 Fűtőszőnyeg kiváló választás kültéri fűtésre, akár gépkocsifeljárók, parkolók, vagy rakodórámpák esetén. Miért? Itt vannak néhány érvünk:

  1. Univerzális telepítés: Ez a fűtőszőnyeg akár aszfaltba is telepíthető. A külső borítás HFFR (Halogen-Free Flame Retardant: halogénmentes tűzálló anyag), így biztonságosan használható.

  2. Rugalmas méretek: A fűtőszőnyegek 60 cm szélesek és különböző hosszúságokban kaphatók, így könnyedén testre szabhatók az adott felhasználás és terület igényeihez.

  3. Gyors és egyszerű telepítés: Nem igényelnek rögzítő elemeket, így a beépítési idő lényegesen lecsökken. Csak terítsd le, és már mehet is rá a friss aszfalt.

  4. Kényelmes vezérlés: Az optimális működéshez szükség van egy termosztátra és egy fagy, eső, hó érzékelőre. Így biztos lehetsz benne, hogy mindig a legmegfelelőbb hőmérsékleten működik.

Ne hagyd ki ezt a stílusos, hatékony és könnyen telepíthető fűtési megoldást! Válaszd a Likewarm Fűtőszőnyeget, és élvezd a komfortot és a biztonságot egész évben.

A  kültéri fűtőszőnyeg ideális a gépkocsibejárók fűtésére, ugyanis hó- és jégolvasztó rendszerként működik rámpákon vagy gépkocsibejárókon 3 cm-nél vastagabb burkolatok esetén. Akár pusztán a nyomtáv felületére is alkalmazható. 6-8 cm-es kültéri burkolatfűtésre tökéletes megoldás az előre elkészített fűtőszőnyeg, nem igényel rögzítő elemeket. A precíz kültéri termosztátnak köszönhetően gazdaságosan fűthetjük gépkocsibejárónkat.

 

Rámpafűtés és útfűtés térkő vagy kátrány burkolatra.

A fűtőkábel hó- és jégolvasztásra, valamint rámpafűtésre is kiválóan alkalmas. Autóbehajtók, kórházak, mentőállomások lépcsőinek, járdáinak gyalogos- és járműforgalmát oldhatjuk meg ezzel a rendszerrel a téli hónapokban. A fűtőrendszer fűtőkábelből, automatikus szabályzóból és szükség szerint rögzítő elemekből áll.

 

Milyen előnyei vannak a rámpa és útfűtés használatának?

Az útfűtéssel biztonságossá, jég- és csúszásmentessé tehető a gépkocsibehajtó, járda és a lépcsők is. A rámpafűtéssel az anyagi károk és a csúszási balesetek is megelőzhetők, biztonságosabb üzleti és családi környezet alakítható ki. A rendszer teljesen automatikusan működik, kis érzékelők vannak beépítve. Ha hideg van, de nincs csapadék, akkor egyszerűen nem kapcsol be. Használatával elkerülhető a burkolatot és a környezetet is károsító só vagy bármilyen vegyi termék szórása. Több nyugati országban kötelező bizonyos helyeken.

 

Mekkora az útfűtés és a rámpafűtés fogyasztása?

 

Hagyományos kültéri burkolatoknál (beton térkő járólap) 250-300W/m² teljesítménnyel kell számolni. A fűtött felület méretének a megfelelő rajzolásával (nyomtávrajz) csökkenthető a fogyasztás is.

 

Élettartam, garancia

 

A fűtőkábelekre általánosan meghatározott élettartam és garancia vonatkozik. (20 év teljes körű garancia a fűtőkábelekre, beleszámolva a javítási munkákat is. A fűtőrendszer élettartama 30-50év is lehet.)

 

Megfelelő fűtőkábel kiválasztása út- és rámpafűtéshez

 

Az optimális fűtés eléréséhez a burkolat és a teljesítmény függvényében csak pontos számítással lehet meghatározni a szükséges mennyiséget. Az általános „jól van az, elég lesz ennyi” megoldás sajnos nem működik.

 

Fontos technikai információ: a lefektetett kábelek nem vághatók el, nem toldhatók és nem keresztezhetik egymás soha! A lefektetni kívánt kábelek ohmnikus és szigetelési ellenállását a lehelyezés előtt és után is meg kell mérni.

-5°C környezeti hőmérséklet alatt a kábelek nem fektethetők.