Szűrés
Felhasználás
Szélesség
Magasság
Méret (szélesség,magasság,vastagság)

Hőszigetelés

Hőszigetelés

A megfelelő hőszigetelés minden energetikai célú felújítás, beruházás alapja. A hő ne szökjön meg, inkább fogjuk munkára ott, ahol legjobban hasznosul! 

 

Az épületek hőszigetelésének fontosságát igazolják különböző irányelveken alapuló útmutatások, és a hazai jogszabályi előírások. Kimondottan az új építésű házak esetén igaz ez, amelyek hozzájárulnak egy fenntarthatóbb környezethez. 

 

A Dimat kínálatában megtalálható építőlemez elsősorban az aljzatszigetelés minőségén, ezáltal a padlófűtés hatékonyságán kíván javítani. Az építőlemez zártcellás extrudált polisztirol, XPS lemez nagy nyomószilárdsággal és víztaszító képességgel. 

10termék110

Az épületek hőszigetelése az elsőszámú felújítási megoldássá vált mára. Ha egy ingatlanban nem megfelelő a hőszigetelés, akkor ezzel lehet a leggyorsabban a legnagyobb haszonra szert tenni, ha a rezsiköltségek csökkentésére és a komfortérzet növelésére gondolunk.

 

Az XPS elsősorban azért jó lábazati szigetelés, mert az extrudáció miatt zártcellás szigetelés, amely taszítja a vizet, ellentétben az EPS-sel, ami nedvszívó. 

 

A Dimat kínálatában jelenleg megtalálható építőlemez lapok középső része XPS-ből készül, annyi különbséggel, hogy a két oldalán üvegszövet háló van felragasztva egy titkos speciális ragasztóanyaggal, ezáltal a termék olyan kemény lesz, mint egy betonlap, de olyan könnyű mint egy tollpárna. Sőt, a hangszigetelő hatás sem mellékes! A hőszigetelés pozitív mellékhatása, hogy a hangok sem szivárognak át olyan könnyen a szigetelt terek között.

 

A Dimatnál többféle vastagságban, fix táblaméretben kínáljuk a hőszigetelőlapokat, így kényelmesen használhatók. Akár falak belső és külső, homlokzati hőszigetelés céljából is kiválóan alkalmazhatók.

 

Ezen kívül megtalálható a kínálatban laminált parketta alá való SecuraMax Aquastop XPS alátét szigetelő lemez, amely az elektromos padlófűtés rendszer rétegrendjének elengedhetetlen része. 

Három funkciót ötvöz: 

  1. vízzárást alulról
  2. a laminált alá amúgy is szükséges xps alátét réteget
  3. valamint hőtükör réteggel ellátott, ami nagyban emeli a padlófűtés hatásfokát.

 

Ha még nem tetted, tekintsd át kínálatunkat elektromos padlófűtési megoldások terén! A hőszigeteléssel érdemes lehet egybekötni egy ilyen eszköz beszerzését is, mert nagyon hatékony, gazdaságos, és rengeteget dob a komfortérzeten az adott helyiségben!

 

Szigetelő megoldások vásárlása előtt is érdemes egyeztetni kollégáinkkal, hogy biztosan a legjobb megoldás kerüljön telepítésre!

 

További információért keresd bizalommal a Dimat szakértőit! (+36 70 601 0209)