Szűrés

Fűtés térkő alá

Likewarm 300-400 W/m2  kültéri Fűtőszőnyeg

Kültéri (230V/400V)Kültéri burkolatfűtésre, térkő alá, gépkocsifeljárók, parkolóhelyek, rakodórámpák fűtésére szolgál. Jó hír, hogy a fűtőszőnyeg akár már aszfaltba is helyezhető: ez a termék úgy lett kifejlesztve, hogy a külső köpenye HFFR (Halogen-Free Flame Retardant: halogénmentes tűzálló anyag).

A fűtőszőnyegek (60 cm. széles) különböző hosszban kaphatók.

Nem igényelnek rögzítő elemeket, így a beépítési idő lényegesen lecsökken. Használatához szükség van termosztátra és fagy-eső-hó érzékelőre, és fontos tudni, hogy vezérlő termosztát nélkül nem használható!

Kattintson a termékekre, hogy többet megtudjon a fűtőszőnyegről!

 

A Snowtec és Likewarm kültéri fűtőszőnyegek ideálisak a gépkocsibejárók fűtésére, ugyanis hó- és jégolvasztó rendszerként működnek, rámpákon vagy gépkocsibejárókon 3 cm-nél vastagabb burkolatok esetén. Akár pusztán a nyomtáv felületére is alkalmazható. 6-8 cm-es kültéri burkolatfűtésre tökéletes megoldás az előre elkészített Snowtec és Likewarm fűtőszőnyeg, nem igényelnek rögzítő elemeket. A precíz kültéri termosztátnak köszönhetően gazdaságosan fűthetjük gépkocsibejárónkat.

Rámpafűtés és útfűtés térkő vagy kátrány burkolatra.

A fűtőkábel hó- és jégolvasztásra, valamint rámpafűtésre is kiválóan alkalmas. Autóbehajtók, kórházak, mentőállomások lépcsőinek, járdáinak gyalogos- és járműforgalmát oldhatjuk meg ezzel a rendszerrel a téli hónapokban. A fűtőrendszer fűtőkábelből, automatikus szabályzóból és szükség szerint rögzítő elemekből áll.

 

Milyen előnyei vannak a rámpa és útfűtés használatának?

Az útfűtéssel biztonságossá, jég- és csúszásmentessé tehető a gépkocsibehajtó, járda és a lépcsők is. A rámpafűtéssel az anyagi károk és a csúszási balesetek is megelőzhetők, biztonságosabb üzleti és családi környezet alakítható ki. A rendszer teljesen automatikusan működik, kis érzékelők vannak beépítve. Ha hideg van, de nincs csapadék, akkor egyszerűen nem kapcsol be. Használatával elkerülhető a burkolatot és a környezetet is károsító só vagy bármilyen vegyi termék szórása. Több nyugati országban kötelező bizonyos helyeken.

 

Mekkora az útfűtés és a rámpafűtés fogyasztása?

 

Hagyományos kültéri burkolatoknál (beton térkő járólap) 250-300W/m² teljesítménnyel kell számolni. A fűtött felület méretének a megfelelő rajzolásával (nyomtávrajz) csökkenthető a fogyasztás is.

 

Élettartam, garancia

 

A fűtőkábelekre általánosan meghatározott élettartam és garancia vonatkozik. (20 év teljes körű garancia a fűtőkábelekre, beleszámolva a javítási munkákat is. A fűtőrendszer élettartama 30-50év is lehet.)

 

Megfelelő fűtőkábel kiválasztása út- és rámpafűtéshez

 

Az optimális fűtés eléréséhez a burkolat és a teljesítmény függvényében csak pontos számítással lehet meghatározni a szükséges mennyiséget. Az általános „jól van az, elég lesz ennyi” megoldás sajnos nem működik.

 

Fontos technikai információ: a lefektetett kábelek nem vághatók el, nem toldhatók és nem keresztezhetik egymás soha! A lefektetni kívánt kábelek ohmnikus és szigetelési ellenállását a lehelyezés előtt és után is meg kell mérni.

-5°C környezeti hőmérséklet alatt a kábelek nem fektethetők.