Szűrés
Wifi termosztát 
(10)
(3)
Termékajánló
Látogató számláló
0
8
3
8
9
2
4
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Fizetési megoldás
TOP termékek

Termosztátok

Főkategória >Termosztátok

Elektromos fűtési rendszerek esetén is elengedhetetlen a termosztáttal való szabályozás mind biztonsági, mind energiatakarékossági szempontból.

A termosztátok két csoportra oszthatók: digitális és manuális.

A manuális termosztátok is tartalmazzák az elektromos padlófűtési rendszerhez elengedhetetlen padlóérzékelőt. Egyszerű tekerőgomb segítségével állítjuk be a kívánt hőfokot, mely egyben a padló tiltási hőmérsékletét is jelenti.

Fűtőfilm és fűtőszőnyeg alkalmazása esetén kötelező a padlóérzékelővel ellátott termosztát használata. Kiegészítő, temperáló fűtés esetén vagy ritkán használt helyiség esetén megfelelő az egyszerű manuális termosztát is. Digitális termosztátról bővebb információt a lap aljára tekerve találhat.

 

 

 

19 termék felel meg a feltételeknek
Összehasonlítás
-13%
ÚJ
Összehasonlítás
ÚJ
Összehasonlítás
Összehasonlítás
Összehasonlítás
Összehasonlítás
Összehasonlítás
Összehasonlítás
ÚJ
Összehasonlítás
-7%
Összehasonlítás
Összehasonlítás
Összehasonlítás
Összehasonlítás
Összehasonlítás

Amennyiben elektromos padlófűtési rendszert szeretnénk szabályozni, fontos, hogy a digitális programozható termosztátok tartalmazzák a padlóérzékelő szondát. Infrapanelek, infra sötétsugárzó vezérlése esetén választhatunk szonda nélküli termosztátot. Abban az esetben, ha az elektromos fűtés főfűtésként szolgál, nagyon fontos a megfelelő vezérléstechnika, ehhez a digitális programozható termosztátok nyújtanak segítséget. A hét mindegyik napjára; a nap hat különböző szakaszára tudjuk beállítani a kívánt hőmérsékletet – az életvitelünknek megfelelően.

 

Manuális termosztátok

A termosztátok olyan érzékelő szerkezetek, amelyek valamilyen változás következtében jelet küldenek a fűtőrendszernek, hogy az hideg esetén vagy kapcsoljon be, vagy a kívánt hőmérséklet elérését követően kapcsoljon ki. Ezek az egyszerű, manuális termosztátok nem rendelkeznek elektronikával, csupán egy bimetálos kapcsoló van bennük, amely ki- vagy be kapcsol, ha a hőmérséklet a beállított érték fölé, vagy alá kerül. A manuális termosztátok az egyszerűségük miatt nehezen hibásodnak meg, a használatuk is végtelenül könnyű. A termosztát elhelyezésénél több szempontot is érdemes figyelembe venni. A manuális termosztátokat ne tegyük fűtőtest közelébe és ajtó vagy ablak közelébe sem célszerű. Igyekezzünk kiválasztani a lakásban egy olyan központi helyiséget, ahol több időt töltünk, valamint az északi tájolású elhelyezéssel kizárhatjuk a napsugarak manipulatív hatását is.

 

Digitális termosztátok

Korunk embere, a tudatos gondolkodás hatására az egyre hatékonyabb és kényelmesebb megoldásokat keresi. Ennek az elvárásnak felelnek meg a digitális termosztátok, amelyek már az előreprogramozást és az időkapcsolást is lehetővé teszik. A szabályozók fejlődésével manapság már számos modern, sokat tudó digitális termosztát szolgálja a kényelmünket. A digitális termosztátok érzékenysége támogatja a hatékony fogyasztást. A digitális termosztátok a kijelzőn folyamatosan mutatják a hőfokot és beprogramozhatjuk előre, a be és lekapcsolás időpontját. Érdemes megjegyeznünk, hogy akár egyetlen fok meleg a szükségesnél hat százalékkal növelheti a fűtési költségeket.