Szűrés
Felhasználás
Szélesség
Magasság
Termosztát típus

Törölközőszárító elektromos radiátor

Törölközőszárító elektromos radiátor

Szép, letisztult, és kiválóan fűtő radiátorok a fürdőszobában. Az elektromos törölközőszárító nem csupán a ráakasztott nedves ruhaneműket és törölközőket szárítja, illetve melegíti elő, hanem kiváló fűtési megoldás is lehet a fürdőben, minden otthonban. 

Ha nagyon tele pakoljuk törölközővel, természetesen a fűtési teljesítmény kisebb lesz, nem annyira érvényesül a termék azon funkciója, hogy maximálisan kifűtse a helyiséget. 

Ívelt és egyenes kialakítású modelljei a bársonyos fehér fényezésnek köszönhetően tökéletesen illeszkedik minden fürdőszobai dizájnba. Beépített termosztátjának köszönhetően precíz hőmérséklet szabályozást tesz lehetővé, mely számos kényelmi funkcióval is segíti a mindennapi használatot.

10termék110

A törölközőszárító elektromos árammal működik, de nem konvekciós alapon, mint egy fűtőpanel vagy hagyományos radiátor.

A speciális, korszerű törölközőszárítók viszont, mint amilyenek a hosszú múltra visszatekintő francia gyár Corsaire és Riva modelljei, speciális hőközlő folyadékkal vannak feltöltve , mely kiváló hőátadást biztosít. 

A fűtőfolyadék hőtágulása kicsi, és a fűtőtest is úgy van gyárilag kialakítva, hogy tágulási teret biztosítva egyenletes legyen a  folyadékáramlás túlnyomás nélkül.

A függőleges gyűjtőcső alján lévő folyadékot egy elektromos fűtőpatron hevíti fel, ez mozgásba hozza a folyadékot, ami bejárja az egész fűtőcső-szerkezetet mégpedig a melegebb folyadék elkezd a hidegebb folyadék felé áramolni. A fűtőtest ezért pillanatok alatt meleg lesz.

A fürdőszoba egy különleges környezet, ezért speciális követelményeknek kell megfelelnie az itt használt fűtőeszközöknek. Először is, a nap nagy részében nem tartózkodik bent senki, vagy csak kifejezetten rövid időkre. Majd pedig a fürdés idején hosszabb időtartamban használjuk a teret. Értelemszerűen vizes, párás helységről van szó. 

A nap nagy részében érdemes temperáló hőmérsékleten fűteni, de amikor használjuk a helyiséget, akkor jó ha gyorsan eléri a kellemes hőfokot.  Ez speciális fűtési igényeket jelent az otthon egyéb helyiségeihez képest, ezért más fajta teljesítmény meghatározást igényel.

Elektromos törölközőszárító különbségek, funkciók:

  • Corsaire modellek esetén: 2 órás “boost” a gyors felfűtéshez, “24 h” auto a programozott kényelemért (naponta egyszer, mindig ugyanakkor automatikusan elindul a “boost” funkció), ívelt kialakítás, a fűtőtest alján helyezkedik el a manuális vezérlő
  • Riva4 modellek esetén: LCD kijelzős kivitelű termosztát- mely heti programozást is lehetővé tesz, fagyvédelmi funkcióval és időzíthető turbó móddal. A radiátort egyenes vonalú kialakítás jellemzi, a fűtőtest közepén helyezkedik el a digitális vezérlő

További információkért keresse bizalommal a Dimat szakértőit! (+36 70 601 0209)