Minden, amit az elektromos törölközőszárítóról tudni érdemes

2021.09.23 13:33
Minden, amit az elektromos törölközőszárítóról tudni érdemes

A fürdőszoba az otthonunk egyik legintimebb helyisége, amiben jó, hogyha minden szempontból komfortosan érezzük magunkat. A álomlakás vagy álomház megtervezésekor ezért is olyan fontos, hogy nagy hangsúlyt fektessünk a kialakítására, és különös figyelmet szenteljünk a részleteire is.

Az elektromos törölközőszárítók beszerelését érdemes minden esetben mérlegelni, hiszen praktikumaik tökéletesen hozzájárulnak a harmonikus atmoszférateremtéshez: dizájnjukkal kiegészítik az összképet, a forró zuhany után biztosítják a kellemes, meleg törölközőt, nagyobb teljesítményű típusaik pedig komplex fűtési funkciókat is ellátnak.

Elektromos törölközőszárító: a fürdőszoba esztétikuma és praktikuma

Az elektromos törölközőszárító népszerűsége napjainkban egyre csak növekszik. Ez a tendencia egyszerre köszönhető hatékonyságának, praktikumának és nem utolsó sorban megfizethetőségének. Sokan azt gondolják, hogy egy ilyen fűtőeszköz nagy plusz költségekkel jár, de a jó hírünk, hogy ez közel sincs így, ár-érték arányban szuper alternatíva.

Az igaz ugyan, hogy extra és “luxus” felszerelés, de mindeközben egy olyan befektetés is, ami hosszú távra szól, és maximalizálja a magunkban töltött relaxációs perceket. A törölköző szárazon és melegen tartása mellett, legfőbb előnye még a helykihasználás, az esztétikus fürdőszoba-kialakítás, kisebb helyiség esetén a megfelelő hőmérséklet biztosítása

A törölközőszárító radiátor további előnyei

A helytakarékos fűtőtesteknek számos előnyével számolni lehet. A legfontosabbakat már megemlítettük, azonban célszerű szót ejteni működésüknek és beszerelésüknek egyszerűségéről is.

A törölközőszárítók termosztáttal működnek, kezelőfelületük könnyen értelmezhető. Ebből következik, hogy minden pontosan és előre beállítható, ezzel maximalizálva a beprogramozott hőérték ingadozás nélküli megtartását – így nem csak pénztárcakímélő, de környezettudatos megoldásként is számon tarthatjuk. Bizonyos típusaik rendelkeznek egyéb fokozatokkal (pl.: gyors vagy turbó felfűtés), amik segítik, hogy intenzívebben melegedjen fel a radiátor a megszokotthoz képest 

Kialakításuk egy külön sikertörténet, mert magasfokon képesek kiszolgálni az igényeket, miközben védelmet biztosítanak. A készülékek fali csövei egy arra speciálisan kialakított folyadékkal vannak ellátva, amit nem kell utántölteni vagy cserélni, semmilyen karbantartást nem igényelnek. Emellett a berendezésekhez nincs villásdugó, mert a szakemberek az elektromos hálózatba kötik be őket, a kettős szigetelésnek hála pedig minden óvintézkedés biztosított: áramütés kockázatától nem kell tartani. Végül, de nem utolsó sorban, az elektromos törölközőszárítók mellett szól a zárt fűtőbetéteknek köszönhető por– és zajmentesség is.

Az elektromos törölközőszárító radiátor kiválasztása lépésről lépésre

1) Első lépés: határozd meg, miért van szükséged a készülékre!

Amikor már biztosan eldöntötted, hogy szeretnél beruházni egy elektromos törölközőszárítóra, az első lépés, hogy pontosan tudd mire szeretnéd használni! Ez alatt azt értjük, hogy van, aki kizárólag a textilek szárítására és/vagy felmelegítésére szeretne egy ilyen készüléket vásárolni, míg mások ezzel helyettesítenék az egyéb fűtőtestek alkalmazását.

Ennek értelmében nem mindegy a fűtőberendezés teljesítményfoka, de az, hogy a hatékonyság szempontjából melyik lesz optimális nagy mértékben függ például a fürdőszoba méretétől, a hőszigeteléstől (milyen minőségű, van-e egyáltalán) stb. Általánosságban légköbméterenként (alapterület x belmagasság) lebontva, ajánlott 45 wattal számolni, de ezen az értéken akkor is érdemes felülkalkulálni, hogyha csak a szárítási funkcióra van szükséged: a nagyobb teljesítményű eszköz jobban le tudja fedni az igényeket, míg a kisebb kapacitás esetén nagyobb a csalódottság esélye. 

2) Második lépés: mérd fel a fürdőszoba paramétereit!

Miután már sikerült pontosan meghatároznod, hogy mi a célod a törölközőszárító eszközzel, jöhet a fürdőszoba paramétereinek felmérése, azaz az új berendezés elhelyezésének megtervezése! Igaz, hogy egy ilyen készüléket sokkal könnyebb leszerelni és áthelyezni, mint egy klasszikus radiátort, de ettől még nem szabad félvállról venni ezt a lépést sem!

Lévén, hogy elsősorban a törölköző tárolására szolgál majd, célszerű a kád vagy zuhanyzó közelébe tenni, és fontos arra is odafigyelni, hogy a talajszinttől azért lényegesen feljebb legyen! Az kifejezetten kellemetlen szituáció, amikor a meggondolatlan elhelyezés miatt a hosszabb textíliák leérnek a földre. 

3) Harmadik lépés: vedd sorra a különböző típusokat!

Most már megvan a cél, megvan a hely, a következő, hogy konkretizáld a fűtőtest típusát! A piacon több fajtában, értékben és teljesítményben is elérheted a törölközőszárító radiátorokat. Méret szerint vannak a kisebb, szűkebb és a nagyobb, tágasabb helyekre pozicionált eszközök (kicsi: 30-40-50 cm széles, nagy: 60-70-80 cm széles) de hosszúságra is változatos a kínálat: 60-tól egészen 180 cm-ig bármilyen típust elérsz. Kialakításuk tekintetében három fajtáját különböztethetjük meg. Létezik:

  • a meleg vizes rendszerre kötött, ami kizárólag akkor működik, amikor más fűtőtest is üzemel. Akkor ajánlott ezt a fajtát választanod, hogyha neked kizárólag télen van szükséged a plusz komfortra.
  • a vegyes üzemű, ami szintén a fűtőrendszerrel van összekötve, de egy fokkal már konstruktívabb és korszerűbb lehetőség. Ha fontos számodra, hogy ne csak az őszi, téli és kora tavaszi szezonban működjön az új fürdőszobai berendezésed, akkor tuti választás! A benne található elektromos patronok ugyanis bármikor képesek biztosítani a készülék funkcióit!
  • a tisztán elektromos, azaz a bármikor használható alternatíva. Nem kell semmikor sem nélkülöznöd, bármikor a rendelkezésedre áll.

Emellett már csak a korábban emlegetett hatásfokban kell körültekintőnek lenni, 500 wattos, de akár 1000 wattos törölközőszárítót is választhatsz a szükségleteidtől függően.

4) Negyedik lépés: figyelj oda a dizájnra!

Sokan elmennének amellett, hogy egy fűtőtest dizájnját is figyelembe vegyék a döntés során, pedig egy törölközőszárító még stílusosabbá tudja tenni a fürdőszoba hangulatát. Azt javasoljuk, hogy ilyen esetben se köss kompromisszumot – csak hogyha nagyon muszáj –, ugyanis ez a berendezés akár évtizedekig is szolgálni fog.

Ez nem jelent mást, minthogy sokáig fogod még nézni ahhoz, hogy az esztétikum mint szempont háttérbe szoruljon. Úgyhogy nincs más, mint előre, vedd elő az összes lakberendezői képességed, és válogass az ívelt és egyenes formájú típusok között, különös tekintettel a termosztát elhelyezkedésére is, hogy hol van elhelyezve a fűtőtesten!

5) Kérj ajánlatot a Dimat csapatától!

Ha a törölközőszárító radiátorok minden aspektusát végigjártad már, de továbbra is döntésképtelennek érzed magad, jól jön a szakmai segítség! Szerencsére már egy személyre szabott ajánlathoz is elég pár kattintás, illetve néhány rubrika kitöltése. Ehhez a lehetőséghez keresd weboldalunkon az ajánlatkérés fület, vagy egyszerűen csak telefonálj az ott megadott telefonszámon! Csapatunk a lehető legnagyobb szakmai tudás mellett nyújt átfogó, minden kérdésedre választ adó segítséget a megfelelő, tökéletes, praktikus és esztétikus választáshoz!