Blog

Az időjárásról azt az egyet biztosan elmondhatjuk, hogy egyre szélsőségesebb. Akármilyen változások is zajlanak, az utóbbi évek statisztikái számottevően különböznek a korábbi évtizedekétől - intenzív hőhullámok, hirtelen, nagy mennyiségben érkező csapadék okozta áradások, szokatlan időpontokban jelentkező komoly havazások, illetve az északi-sarki légtömegek gyors betörése miatt akár 20 fokos, vagy még súlyosabb lehűlések egyetlen nap leforgása alatt.

De mit kezdhetünk ezzel mi, átlagemberek a hétköznapokban? Az egyetlen lehetőségünk, hogy átgondoljuk, melyik szélsőséges időjárási jelenség milyen formában veszélyezteti otthonunkat, életmódunkat.

Többféle mód van arra, hogy visszahozzuk a kora őszi, későtavaszi hangulatokat akár a hosszú téli hónapokba is. A legjobb megoldásokhoz pedig vagyonokat sem kell kifizetni, a kényelmi fűtés ma már megfizethető luxus. A legújabb elektromos fűtési eszközök a készülékek alapárában és az energiaigényből keletkező költség terén is versenyképesek a gázos hősugárzókkal, hőérzetben és kényelemben pedig teljesen új élményeket is rejthetnek.

Természetesen nem csak az elektromos teraszfűtés az, amire ilyenkor gondolni kell - a kiüléshez elengedhetetlen kényelem és komfort megteremtésén kívül vannak olyan gyakorlatias megoldások is, mint a kinti járdák, járólapok, kerti utak jégtelenítéséről gondoskodó fűtőszálak, vagy a kocsibeálló környékének fagymentesen tartása, hogy ne éppen otthon érjen bennünket egy elkerülhető baleset.

Ha egy lakás vagy családi ház megtervezésekor, korszerűsítésekor szóba kerül az összkomfort kialakítása, a fűtőfólia telepítése sem maradhat ki a repertoárból. Mit jelent ez pontosan? Miért számít annyira hatékony, egyszerű és egyben nagyszerű lehetőségnek? Most minden kérdésedre választ adunk!

A fürdőszoba az otthonunk egyik legintimebb helyisége, amiben jó, hogyha minden szempontból komfortosan érezzük magunkat. A álomlakás vagy álomház megtervezésekor ezért is olyan fontos, hogy nagy hangsúlyt fektessünk a kialakítására, és különös figyelmet szenteljünk a részleteire is.

Az elektromos törölközőszárítók beszerelését érdemes minden esetben mérlegelni, hiszan praktikumaik tökéletesen hozzájárulnak a harmonikus atmoszférateremtéshez: dizájnjukkal kiegészítik az összképet, a forró zuhany után biztosítják a kellemes, meleg törölközőt, nagyobb teljesítményű típusaik pedig komplex fűtési funkciókat is ellátnak.

A megfelelő hőmérséklet biztosítása az otthonkialakítás egyik legfontosabb és priorizált feladata kell, hogy legyen, hisz a komfortérzet elengedhetetlen eleme. Napjainkban több lehetőségünk is adódik, hogyha ki szeretnénk választani a számunkra leginkább optimális fűtőberendezés típusát, amik között nem szabad elfeledkezni az elektromos fajtákról sem.

Annak ellenére, hogy rezsi szempontból még sokan ódzkodnak a modern, elektromos fűtésektől, népszerűségük mégis időről időre növekszik. Hamar kiderül ugyanis, hogy a korábban táplált aggodalmak irrelevánsak, hogyha kicsit is jobban beleássuk magunkat ebbe a témakörbe. Az egyik legjobb lehetőségként most ismerd meg az elektromos konvektorok hátterét, és tudd meg, mikor lesz számodra a legjobb választás!

A hideg telek egyik legnagyobb költségét a fűtésszámla adja.

A fűtésrendszer elavultsága pedig csak tovább tetézi a bajt, hiszen három problémát is okozhat:

  1. Nem tudnak felmelegedni a házfalak
  2. Egyes helyiségekben fagyos lesz a levegő, míg máshol elviselhetetlen lesz a meleg
  3. A fűtés költsége pedig az egekbe szökhet

Erre az egyik legjobb megoldást a padlófűtés nyújtja!

Cikkünkben bemutatjuk ezt az igen hatékony és népszerű alternatívát, eloszlatjuk a leggyakoribb tévhiteket a padlófűtés rendszerekről, bemutatjuk az egyes fajtáit, rávilágítunk a kialakítás és kiépítés során fenyegető legnagyobb veszélyekre – emellett pedig bemutatjuk egyrészről azt, hogy más fűtésrendszerekhez képest körülbelül mennyivel olcsóbb a padlófűtés ára, másrészről pedig azt, hogy hol érdemes hozzá beszerezni a különböző termékeket.

Az interneten megtalálható fűtőpanel vélemények között rengeteg tévhit kering.

A vélemények között találkozhatunk:

  • kazán problémákkal
  • elektromos radiátor véleményekkel,
  • elektromos fűtés havi költségeinek számolásával,
  • egyedi rezsi költségekkel
  • elektromos konvektor véleményekkel,
  • személyes elektromos fűtés tapasztalatokkal és problémákkal,
  • vagy a leggyakoribb gyártók, pl.: Adax, Glamox fűtőpanel vagy Nobo panel tapasztalatokkal

Cikkünkben eloszlatjuk a tévhiteket, és segítünk nagyjából meghatározni, hogy körülbelül mire lehet számítani egy fűtőpanel fogyasztásánál, mekkora is egy fűtőpanel fogyasztása, milyen tényezőktől függ és hogyan csökkenthető.

Az elektromos fűtőpanelek a legkorszerűbb fűtési rendszerek közé tartoznak. A kiépítésük és felszerelésük nagyon egyszerű és rendkívül gyors, mint a skandináv bútorok összeszerelése, akár néhány óra alatt lehetséges. Kiemelkedően intelligens vezérlésüknek köszönhetően pedig a villanyfűtés kategóriájában meglepően gazdaságosak. Ízléses designjuk pedig a lakás díszévé teszi őket.

Ha nem is az emberiséggel, de a villanyfűtéssel egyidős a kérdés: milyen fűtést válasszak? Általános vélemény, hogy az elektromos fűtés ára jóval több, mint a gázfűtés ára. Posztunkból kiderül, hogy ennél összetettebb a válasz. Olyannyira, hogy egy költséghatékony elektromos fűtésrendszer egy jól szigetelt épület esetén jobban megérheti, mint a gázfűtés.

Az elektromos fűtési rendszerek sok szempontból jó választásnak minősülnek, legyen szó hatékonyságról, kiépítésről, biztonságról. Amikor viszont szóba kerülnek az anyagiak, sokan meghátrálnak, mondván, hogy a klasszikus gázkonvektorok fogyasztásához képest a villanyfűtések rezsije magasabb.

Azt már az elején érdemes tisztázni, hogy ilyen jellegű kijelentések megtévesztőek lehetnek. Egy fűtési hálózat kiépítésének és fenntartásának ugyanis mindig az összköltsége lesz mérvadó aszerint, hogy kinek és milyen beruházás éri meg, nem csupán a havi díj. Épp ezért most általánosságban összeszedtük a témakör legalapvetőbb gondolatait, amik már egyedi szinten is segítenek az eligazodásban és mérlegelésben.

Az elektromos fűtések már sokkal korszerűbbek és hatékonyabbak klasszikus típusaiknál. Financiális szempontból, de praktikus okokból is az egyik legjobb választásnak bizonyulnak költséghatékony és egyszerű kiépítésük miatt. Egy családi ház vagy lakás tervezésekor három alaptípusukat érdemes számításba venni, attól függően, hogy a személyre szabottság mit kíván.

Most összegyűjtöttük, hogy melyek azok az információk, amiket célszerű tudni az elektromos fűtési rendszerek fajtáiról általánosságban, illetve külön-külön is. Elektromos konvektor, fűtőpanel vagy radiátor? Tervezzük meg közösen, hogy mi lesz számodra a legkézenfekvőbb alternatíva!

A padló hőszigetelése minden modern otthon kényelmének alapja

A hőszigetelés egyre nagyobb hangsúlyt kap, ami egy örömteli fejlemény. A hetvenes-nyolcvanas évek építési technológiája jellemzően nem koncentrált a szigetelés optimalizálására, más szempontok uralkodtak akkor még. Ugyanakkor időközben a technológia is fejlődött és az energetikához kapcsolatos hozzáállásunk is megváltozott.

Az egyik fontos változás, hogy a megújuló energia miatt egyrre többféle módon tudunk olcsó elektromos áramhoz jutni, és ezzel párhuzamban, egyre több a probléma a fosszilis energiahordozók kitermelésével.

Ráadásul a következő évtizedekben félig vagy teljesen passzív házak építése egyre nagyobb teret nyer. Az ilyen épületeknek sokkal kisebb a fűtési-hűtési energiaigénye.

Az egyik legjobb alternatív fűtési megoldás az elektromos fűtés

Az építőipar jelentős fejlődésével előtérbe kerültek az energiatakarékos házak, amelyek fűtésigénye nagyon alacsony, így háttérbe szorulnak a bonyolult hőszivattyús vagy geotermikus fűtési rendszerek. Ezekhez a drága, és folyamatos karbantartást igénylő fűtésekhez képest a korszerű elektromos fűtések lényegesen egyszerűbbek, és a beruházási költségük is töredéke a csővezetékes rendszerekhez képest. Az igazi perspektíva tehát az új és a felújítandó házaknál és lakásoknál is az elektromos fűtés. A modern megoldása már akár napelemes energia ellátással is kivitelezhető. Akár a régi rendszer teljes kiváltására, vagy kiegészítő fűtésre is alkalmas.

A padlófűtés már nem luxus

Szerte a világon egyre népszerűbbé válik az elektromos padlófűtés. A padlófűtés legnagyobb előnye az egyenletesség, vagyis az adott helyiségben az egész padlón keresztül adja át a meleget. A komfortérzetünket növeli, hogy a meleget nem a levegőnek, hanem közvetlenül nekünk adja át a padlóburkolat. Az elektromos padlófűtés nagy előnye, hogy a fűtőszőnyegeket szinte bármilyen felületre le lehet fektetni, kezdve a szerelőbetontól a már meglévő burkolatig. A padlófűtés kivitelezése végtelenül egyszerű, gyors és még költséghatékony is.