Termékajánló
Látogató számláló
0
8
1
4
0
4
9
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Fizetési megoldás
TOP termékek

Blog

2021.09.20 11:14

Elektromos fűtőpanel

Az elektromos fűtőpanelek a legkorszerűbb fűtési rendszerek közé tartoznak. A kiépítésük és felszerelésük nagyon egyszerű és rendkívül gyors: akár egyetlen nap alatt lehetséges. Kiemelkedően intelligens vezérlésüknek köszönhetően pedig a villanyfűtés kategóriájában meglepően gazdaságosak. Ízléses designjuk pedig a lakás díszévé teszi őket.

Örökzöld kérdés: a gáz  vagy villany fűtés olcsóbb?

Villanyfűtés vagy gázfűtés - melyiket válasszuk?

Ha nem is az emberiséggel, de a villanyfűtéssel egyidős a kérdés: milyen fűtést válasszak? Általános vélemény, hogy az elektromos fűtés ára jóval több, mint a gázfűtés ára. Posztunkból kiderül, hogy ennél összetettebb a válasz. Olyannyira, hogy egy költséghatékony elektromos fűtésrendszer egy jól szigetelt épület esetén jobban megérheti, mint a gázfűtés.

Az elektromos fűtés rezsije magasabb

Elektromos fűtés rezsi szempontból: megéri beruházni?

Az elektromos fűtési rendszerek sok szempontból jó választásnak minősülnek, legyen szó hatékonyságról, kiépítésről, biztonságról. Amikor viszont szóba kerülnek az anyagiak, sokan meghátrálnak, mondván, hogy a klasszikus gázkonvektorok fogyasztásához képest a villanyfűtések rezsije magasabb.

Azt már az elején érdemes tisztázni, hogy ilyen jellegű kijelentések megtévesztőek lehetnek. Egy fűtési hálózat kiépítésének és fenntartásának ugyanis mindig az összköltsége lesz mérvadó aszerint, hogy kinek és milyen beruházás éri meg, nem csupán a havi díj. Épp ezért most általánosságban összeszedtük a témakör legalapvetőbb gondolatait, amik már egyedi szinten is segítenek az eligazodásban és mérlegelésben.

Az elektromosfűtés-típusok korszerű alternatívák

Elektromos fűtés használatával egy modern otthon kialakításáért

Az elektromos fűtések már sokkal korszerűbbek és hatékonyabbak klasszikus típusaiknál. Financiális szempontból, de praktikus okokból is az egyik legjobb választásnak bizonyulnak költséghatékony és egyszerű kiépítésük miatt. Egy családi ház vagy lakás tervezésekor három alaptípusukat érdemes számításba venni, attól függően, hogy a személyre szabottság mit kíván.

Most összegyűjtöttük, hogy melyek azok az információk, amiket célszerű tudni az elektromos fűtési rendszerek fajtáiról általánosságban, illetve külön-külön is. Elektromos konvektor, fűtőpanel vagy radiátor? Tervezzük meg közösen, hogy mi lesz számodra a legkézenfekvőbb alternatíva!

A padló hőszigetelése minden modern otthon kényelmének alapja

A hőszigetelés egyre nagyobb hangsúlyt kap, ami egy örömteli fejlemény. A hetvenes-nyolcvanas évek építési technológiája jellemzően nem koncentrált a szigetelés optimalizálására, más szempontok uralkodtak akkor még. Ugyanakkor időközben a technológia is fejlődött és az energetikához kapcsolatos hozzáállásunk is megváltozott.

Az egyik fontos változás, hogy a megújuló energia miatt egyrre többféle módon tudunk olcsó elektromos áramhoz jutni, és ezzel párhuzamban, egyre több a probléma a fosszilis energiahordozók kitermelésével.

Ráadásul a következő évtizedekben félig vagy teljesen passzív házak építése egyre nagyobb teret nyer. Az ilyen épületeknek sokkal kisebb a fűtési-hűtési energiaigénye.

2020.05.20 01:07

Az egyik legjobb alternatív fűtési megoldás az elektromos fűtés

Az építőipar jelentős fejlődésével előtérbe kerültek az energiatakarékos házak, amelyek fűtésigénye nagyon alacsony, így háttérbe szorulnak a bonyolult hőszivattyús vagy geotermikus fűtésirendszerek. Ezekhez a drága, és folyamatos karbantartást igénylő fűtésekhez képest a korszerű elektromos fűtések lényegesen egyszerűbbek, és a beruházási költségük is töredéke a csővezetékes rendszerekhez képest. Az igazi perspektíva tehát az új és a felújítandó házaknál és lakásoknál is az elektromos fűtés. A modern megoldása már akár napelemes energia ellátással is kivitelezhető. Akár a régi rendszer teljes kiváltására, vagy kiegészítő fűtésre is alkalmas.

2020.05.20 00:50

A padlófűtés már nem luxus

Szerte a világon egyre népszerűbbé válik az elektromos padlófűtés. A padlófűtés legnagyobb előnye az egyenletesség, vagyis az adott helyiségben az egész padlón keresztül adja át a meleget. A komfortérzetünket növeli, hogy a meleget nem a levegőnek, hanem közvetlenül nekünk adja át a padlóburkolat. Az elektromos padlófűtés nagy előnye, hogy a fűtőszőnyegeket szinte bármilyen felületre le lehet fektetni, kezdve a szerelőbetontól a már meglévő burkolatig. A padlófűtés kivitelezése végtelenül egyszerű, gyors és még költséghatékony is.