Wifi fűtőpanel: a jövő elektromos megoldása

2023.01.19 12:35
Wifi fűtőpanel: a jövő elektromos megoldása

A wifi fűtőpanel napjaink egyik leghatékonyabb fűtési megoldása. Nem véletlen, hogy népszerűsége már az elmúlt években egyre nagyobb méreteket ölt. A különböző elektromos típusok, mint például a norvég fűtőpanel pedig a jövőben is sokak életét teheti komfortosabbá, kényelmesebbé. Az okospanelek ugyanis távolról, okostelefonról is könnyen vezérelhetőek. Ebben a bejegyzésben pedig áttekintjük a wifi fűtőpanellel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, avagy mi fán terem a 21. század egyik leghatásosabb fűtési alternatívája.

Mi az a wifi fűtőpanel?

A wifi fűtőpanel lényegében egy olyan elektromos fűtési rendszer, amely termosztáttal, okos módon, távirányítással vezérelhető. A fűtés ezáltal egy applikáción keresztül is könnyen szabályozható, távoli eléréssel. Beépített, digitális termosztáttal tehát manuálisan is beállítható, de a különböző funkcióknak köszönhetően előre szintén beprogramozható. 

Minden okos megoldás alapja a maximális kényelem elérése. Képzeljük el, hogy a hazaérkezés pillanatában már kellemes klíma vár minket. Ugye, hogy jól hangzik? Ez már a valóság, nem a távoli jövő. Az alkalmazások pedig könnyen kezelhetőek, a programozáshoz sem szükséges informatikai szakembernek lenni.

Az elektromos fűtőpanel előnyei

A jövő okos. Így van ez a háztartás szinte minden területén. Nem véletlen, hogy az okosotthon fogalma egyre ismertebbé válik. Az elektromos, wifi fűtőpanelek lényegében egyfajta okosfűtést tesznek lehetővé. A legkorszerűbb fűtési megoldások közé tartoznak. Falra szerelhető, különböző színekben, formákban, vezérléssel elérhető fűtőtestek. Legnagyobb előnyük azonban az, hogy a széles kínálat, illetve a rengeteg elérhető funkció lehetővé teszi a teljes mértékben egyedi igényeknek történő választást.

Az elektromos fűtés 

  • Olcsóbb beruházási költséget igénylő, 
  • egyszerűen telepíthető, 
  • környezetbarát megoldás, 

de ez még nem minden. Képzeljük el, hogy nem kell gázt bekötni, nincsenek mozgó alkatrészek, ráadásul a rendszeres karbantartással sem kell bajlódni. A fogyasztás a felére csökkenthető, ezáltal csökken a rezsiköltség is. A beruházási költsége alacsony, felújításkor nem jár nagy bontási munkálatokkal. Az intelligens vezérlésnek köszönhetően pedig a villanyfűtés – általában drága – kategóriájában is gazdaságos megoldásnak bizonyulnak.

Tévhitek: az elektromos fűtés tényleg káros az egészségre?

A tévhitekkel ellentétben a fűtőpanelekben nincs ventilátor, izzószál, ami égeti és keringeti a port, így nem igaz, hogy károsabb hatásokat bocsátana ki, mint a hagyományos fűtési típusok. Egyszerűen, a termodinamika elvén működnek. A falra szerelhető fűtőpanelek szinte olyanok, mint a jól ismert radiátorok, konvektorok, csak újabbak, hatékonyabbak, jobbak, esztétikusabbak.

Wifi fűtőpanel felhasználási módjai

A wifi fűtőpanelek lényegében bárhol alkalmazhatók, ahol elektromos áram van. Lakásokban, házakban, irodákban, vagy nyaralókban egyaránt jó választást jelentenek, amelyekben van wifi-kapcsolat. Akár házilag is telepíthető: mindössze a falra kell csavarozni, csatlakoztatni a konnektorba, és szinte már kész is. Olykor azonban nem árt szakemberekkel sem egyeztetni, az eligazodás, a legjobb megoldások megtalálása érdekében. Fontos, hogy az épület fizikai tulajdonságaihoz mérten válasszuk ki a legmegfelelőbb fűtőtestet. Figyelembe kell venni a rendelkezésre álló elektromos hálózati kapacitásokat is, és a lehetőségeket is akár fejlesztésre. A Dimat.hu csapata mindenképpen a gondos tervezésre biztatja a kedves ügyfeleket, hiszen így jelent hosszútávon kényelmes, hatékony megoldást.

Legjobb wifi fűtőpanelek

Joggal merül fel a kérdés, melyik a legjobb wifis fűtőpanel. Napjainkban a skandináv, norvég típusok számítanak aduásznak. Norvégia már 1960 óta gyárt és forgalmaz fűtőpaneleket, hiszen az alapvetően hideg országban ez létkérdésnek is nevezhető. Igaz, az elmúlt években a francia fejlesztések is elkezdték felvenni a versenyt a piacvezető márkákkal. Ki tudja, egy nap talán a magyar termékek uralják majd a piacot.

A jó hír, hogy a legjobb fűtőpanelek viszont Magyarországon már most is elérhetőek, így nekünk csak élvezni kell a versenyt, az egyre hatékonyabb technológiákat, széleskörű funkciókat. A kereslet adott, a kínálat pedig széles. A teljesség igénye nélkül, 2022-ben a legjobbak között szerepel az

  • Adax-, a 
  • Beha-, a
  • Glamox-, a 
  • -, és a 
  • Thermor Soprano

fűtőpanel is. Az egyszerű felhasználó viszont alig-alig érezheti a különbségeket, hiszen a legfontosabb funkciókat, mint a wifi termosztáttal való működést, a távoli vezérlést, az automatizációt ezen fűtőpanelek mindegyike ismeri és tudja. A wifi fűtőpanelek többsége pedig önálló-, illetve kiegészítő fűtésként egyaránt alkalmazható. 

Norvég fűtőpanel: hatékonyság és elegancia

A norvég fűtőpanelek nemcsak azért népszerűek, mert hatékonyak, hanem letisztult formaviláguk is magával ragadó. A skandináv modellek ugyanis nagy hangsúlyt fektetnek a tökéletes összhangra, így az esztétikai megjelenésre is. A túlságosan modernizált, flancos külsőtől sem kell félni, hiszen a norvégok a visszafogott, egyszerű stílust részesítik előnyben. Így tehát nyerünk egy innovatív, mégis “tradícióbarát” technológiát, dizájnt. 

Wifi fűtőpanel telepítése

Az elektromos fűtőpanelekkel kapcsolatban érdemes lehet szakember véleményét is kikérni. Másrészt a legjobb, megbízható gyártók termékeit beszerezni. Amennyiben nem ismeri a termékek közötti különbségeket, vagy nem tudja pontosan kiszámolni, hány darab fűtőtestre lenne szüksége, a Dimat.hu csapata készséggel segít. 

Csapatunk csak a fali elektromos fűtőpaneleket illetően közel 5000 otthon kiépítésében vett részt aktívan. A kiépítéstől kezdve a felszerelésig, hőszigetelésig adunk tanácsot. A munkafolyamat pedig egyszerű és gyors, akárcsak a skandináv bútorok összeszerelése. Vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal, vagy kérjen árajánlatot!