Kiegészítő fűtés: elektromos megoldások nyomában

2022.04.20 12:22
Kiegészítő fűtés: elektromos megoldások nyomában

A kiegészítő fűtés több okból is indokolttá válhat a háztartásban. Például, ha csak esti órákra hűl le egy kicsit az otthonunk, még nem érdemes emiatt meglévő fűtési rendszerünket üzembe helyezni, ilyenkor jól jöhet egy gyors rásegítés arra a pár órás időintervallumra. Vagy a meglévő rendszerünk mellé szükség van egy kis rásegítésre, mert nem olyan hatékony, hogy minden helyiségben biztosítsa az ideális hőfokot. Ilyenkor pedig jó megoldást jelent, ha bővítjük a kapacitást. Napjainkban pedig leginkább az elektromos megoldások felé érdemes venni az irányt. Ebben a bejegyzésben pedig bemutatjuk az elektromos kiegészítő fűtés fajtáit és a különböző választási lehetőségek előnyeit.

Ezekben az esetekben jöhet jól a kiegészítő fűtés

A kiegészítő fűtés tehát jó megoldás, ha többen leszünk a háztartásban vagy gyors, hatékony alternatívát keresünk a lehetőségeink bővítésére. A gyerekszobában így éjjel-nappal meghatározott hőmérsékleti szint érhető el, a kívánt meleg klíma pedig gyorsan biztosítható. Az elektromos fűtőtestek pedig gyorsan beüzemelhetők és hosszú távon jelentenek kényelmes, hatékony megoldást, alacsony költséggel. Az elektromos fűtésrendszerek előnyei közé tartozik tehát a könnyű telepítés, a megbízhatóság és a gazdaságos működés is. Termosztát segítségével pedig jól testreszabható szinte bármelyik fűtési alternatíva.

Kiegészítő fűtés lehetőségek

Elektromos kiegészítő fűtés lakásba és szobába

A kiegészítő fűtés legjobb alternatívái is az elektromos megoldásokban rejlenek. Amikor olyan lehetőségeket keresünk, amelyekkel bővíteni szeretnénk az adott rendszert, már van egy adott központi fűtés a háztartásban. A leggyakoribb eset, hogy a radiátor teljesítménye nem elég magas vagy a fűtés nem tudja a hőmérsékletet a megfelelő szinten tartani egész nap.

Az elektromos fűtési technológiákat illetően több lehetőségünk is akad. Akár a fűtőpanel is elérhető korszerű formában, illetve választhatunk az infrapanelek között is. Az infrapanelek gyorsan hatnak és az adott tárgyra, testre közvetítik a hőt, így másfajta hőérzetet nyújtanak. Ha az épület speciális tulajdonságokkal rendelkezik, mint a nagy belmagasság, célszerű kipróbálni a sötétsugárzókat, amelyek az egyik legnagyobb extrát jelentik az inframegoldások között.

Amennyiben a szoba adottságai megfelelőek, a falon pedig van elég hely, a fűtőtestek felhelyezése nem jelent majd problémát. Az elektromos fűtőpanelek ilyenkor megfelelnek a célnak, amelyek beépített termosztáttal elérhetőek. Léteznek azonban olyan esetek, amikor a falra nem lehet már fűtőtestek elhelyezni, ilyenkor sem kell kétségbeesni: a mennyezetre is helyezhetünk el infrapaneleket vagy alkalmazhatjuk a méltán népszerű padlófűtést. Úgy is tekinthetünk rá, hogy később akár önálló fűtésként is tudjuk használni, ilyenkor kollégáink már olyan teljesítményt fognak számolni, ami megállja a helyét mindegyik felhasználási módra.

Elektromos kiegészítő fűtés gyerekszobába és lakásba

Elektromos kiegészítő fűtés telepítése

A jövő fenntartható fűtése elektromos. Amennyiben ezt az alternatívát választja kiegészítő fűtésként is, hosszú távú, költséghatékony és kényelmes megoldásra lel. Természetesen az sem mindegy, hogy az okos elektromos fűtési rendszert honnan szerezzük be és melyik fajtát választjuk. Ahhoz, hogy mindezt megállapítsuk, érdemes szakértői segítséget igénybe venni. Az elektromos fűtőpanelek között a skandináv típusok adják a prémium kategóriákat, a norvég Adax, a Beha vagy a Glamox egyedi alternatívái a legjobbak között találhatóak. A francia Thermor gyártó, például a Soprano fűtőpanellel azonban szintén felveszi a versenyt innovatív műszaki megoldásaival. Ami pedig a közös bennük, hogy szakembereink kizárólag ehhez hasonló megbízható fűtési rendszerek tervezésével, beépítésével és kivitelezésével foglalkoznak. A Dimat.hu webáruházában az Ön igényeire szabott, egyedi árajánlatot kérhet.