Kültéri fűtés okosan, a legmodernebb technológiákkal

2021.11.15 13:41
Kültéri fűtés okosan, a legmodernebb technológiákkal

Többféle mód van arra, hogy visszahozzuk a kora őszi, későtavaszi hangulatokat akár a hosszú téli hónapokba is. A legjobb megoldásokhoz pedig vagyonokat sem kell kifizetni, a kényelmi fűtés ma már megfizethető luxus. A legújabb elektromos fűtési eszközök a készülékek alapárában és az energiaigényből keletkező költség terén is versenyképesek a gázos hősugárzókkal, hőérzetben és kényelemben pedig teljesen új élményeket is rejthetnek.

Természetesen nem csak az elektromos teraszfűtés az, amire ilyenkor gondolni kell - a kiüléshez elengedhetetlen kényelem és komfort megteremtésén kívül vannak olyan gyakorlatias megoldások is, mint a kinti járdák, járólapok, kerti utak jégtelenítéséről gondoskodó fűtőszálak, vagy a kocsibeálló környékének fagymentesen tartása, hogy ne éppen otthon érjen bennünket egy elkerülhető baleset.

Teraszfűtés

Az infra fűtőtestek az infravörös, vagyis a látható fénynél alacsonyabb hullámhosszú sugárzást bocsájtanak ki. Ez azt jelenti, hogy nem a levegő a közvetítő közeg, tehát nem számít, hogy milyen hőmérsékletű a levegő, vagy hogy hogyan áramlik. A sugarak, ahogy elérnek bármilyen szilárd testet, elkezdik hevíteni azt. Az infrafűtés tehát nem a terasz levegőjét hevíti, hanem rögtön a testünk belsejében érezzük a hőt, illetve a berendezési tárgyak veszik át azt először.

Nem kell részletezni, hogy kültéri fűtési megoldásoknál ez mennyire előnyös: az infrafűtés melegét nem viszi el a szellő, se bármilyen enyhe légáramlat! Egyenletesen és hatékonyan melegít.

Elektromos kültéri hősugárzó

Egy ilyen, prémium, 2000 wattos OC 2000 elektromos kültéri hősugárzó pillanatok alatt tavaszt varázsol a télbe, a kinti borozáshoz, teázáshoz is, akár a hóborította kertben gyönyörködve.

Egy konnektorról azonnal üzemeltethető, néhány csavarral rögzíthető. Makulátlanul tiszta és csendes működés jellemzi.

Összehasonlíthatatlanul biztonságosabb, mint egy gázos hősugárzó, nem tud robbanni, túlmelegedés ellen is védett, és persze egyszerűbb és kényelmesebb üzemeltetni, mint a gáz pótlásáról, bekötéséről gondoskodni egy gázpalackos hősugárzó esetében. Az már csak hab a tortán, hogy élmény terén kellemesebben (és egészségesebben) melegít, mint bármilyen konvekciós (légmozgáson alapuló) technológia. Az infrasugár bentről hevíti fel az emberi testet, ezért kontrollálhatóbb a hőérzet, nem fogunk izzadásig hevülni például a felsőtesten, miközben lefagy a lábunk. Az infrapanel a hatótávjában lévő területet egységes arányban és folyamatosan melegíti.

Ha felmerül a kérdés, hogy milyen hősugárzót vegyek a teraszra vagy erkélyre, számunkra ezek az előnyök az esetek nagy többségében egyértelműen eldöntik a kérdést az infrapanel javára.

A sötétsugárzó a korszerű elektromos fűtési rendszerek egyik izgalmas újdonsága. Nagy iparcsarnokok, raktárak, és hasonló terek fűtésére kezdték használni, aztán a technológia és a dizájn egyre letisztultabb és a hétköznapokban használhatóbb lett, ezért rendkívül erős helyi hőhatásukat már irodákban, lakásokban, vendéglátóhelyeken is jól lehet hasznosítani.

A Dimat kínálatában az ipari és az otthoni célú felhasználásra is találhattok megfelelő termékeket. Ezek a sötétsugárzók festett rézbevonattal ellátott alumínium-keretben vannak, elegáns fekete színükkel remek kiegészítő elemek lehetnek. Természetesen konnektorra kötve is használhatók, de ipari áramot hasznosító modellek is kaphatók. Adott esetben lehet, hogy ez  az optimális megoldás, érdemes kikérni kollégáink szakvéleményét.

A karbon hősugárzók is elektromos elven működnek, de itt egy nikkelbevonatú karbonszálas cső alakítja az áramot hővé. Strapabíró, nagyon hosszú élettartamú megoldás, de hagyományos hőleadással működik. 

Az infravörös sugárzást a gázfűtéssel kombinálják a vendéglátóegységek teraszáról ismert hőoszlopok. Ezek is infrasugaras fűtőegységek, csak a felhasznált energiát egy gázpalackból nyerik, ami az oszlop aljába van építve. Körkörösen melegítenek, tehát olyan nagyobb alapterületű területeknél hasznosulnak jól, mint például egy éttermi terasz.

Kültéri fűtés a teraszon kívül

A kerti a hideg időben élhetőbb és marasztalóbb lesz, ha fagymentesítjük a gyalogutakat és az autók környékét. Dombosabb vidéken komoly biztonsági kockázatokat háríthatunk el a kocsibeálló fagymentesítésével.

Térkő, beton, aszfalt alá teríthető fűtőszőnyegek a szenzoros termosztát miatt automatikusan működésbe lépnek, ha a szenzor csapadékot érzékel és fagypont alá süllyed a hőmérséklet.  Ezek a fűtőszőnyegek hosszú évtizedekig kiválóan ellátják a feladatukat. 

Kérj árajánlatot és élj a kültéri fűtés lehetőségeivel! Legyen ez a tél más, mint a többi!