Padlófűtés

2020.05.20 00:50
Padlófűtés

A padlófűtés már nem luxus

Szerte a világon egyre népszerűbbé válik az elektromos padlófűtés. A padlófűtés legnagyobb előnye az egyenletesség, vagyis az adott helyiségben az egész padlón keresztül adja át a meleget. A komfortérzetünket növeli, hogy a meleget nem a levegőnek, hanem közvetlenül nekünk adja át a padlóburkolat. Az elektromos padlófűtés nagy előnye, hogy a fűtőszőnyegeket szinte bármilyen felületre le lehet fektetni, kezdve a szerelőbetontól a már meglévő burkolatig. A padlófűtés kivitelezése végtelenül egyszerű, gyors és még költséghatékony is.

 

Felújít, vagy épít?

Az elektromos padlófűtés tökéletes megoldás felújítás alatt álló helyiségekbe, és új építésű ingatlanok esetében is. Akár a régi fűtési rendszer teljes kiváltását tervezzük, vagy esetleg felújítást, akkor is érdemes az elektromos padlófűtésben gondolkodni. Főleg, hogy az újgenerációs, megújuló energiaforrások felhasználását is betervezhetjük, hiszen a jövőben például napelemmel is párosíthatjuk a padlófűtést.

Nagy dolgok kis helyen

Ha már sikerült eldöntenünk, és az elektromos padlófűtés mellett tettük le a voksunkat, akkor érdemes figyelembe vennünk néhány fontos tényezőt, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy egy jól működő és költséghatékony fűtésirendszerünk legyen. A legfontosabb az elektromos hálózat korszerűsítése. A csúcstechnológiával gyártott elektromos padlófűtés néhány milliméteres vékonyságának köszönhetően, alig foglal el helyet és közvetlenül a csemperagasztóba is telepíthető. Beépítésük után szinte azonnal használhatóak. A többszörös szigetelésének köszönhetően, az aljazatbeton nedvesedése, vagy csőtörés esetén is sérülésmentesen üzemeltethető.

Minél több szabad felületet

A felületfűtés teljesen láthatatlan, így esztétikai szempontból is lényeges, hiszen nem akadályozza az elképzeléseinket például a bútorozás tekintetében. Szabadon marad az ablakok alatti rész, amelyet bátran használhatunk. A padlófűtés a bekapcsolást követően, szinte azonnal kellemes hőérzetet ad, elsőnek a lábunkat melegíti fel, így a hőérzetünk már alacsonyabb hőmérsékleten is komfortos. Ellentétben a radiátoros, vagy hősugárzós fűtésekkel szemben nem keringeti a port a helyiségben, nincs légmozgás vagy magas hőmérséklet, így bátran alkalmazható allergiával küszködők szobájában is.

Elektromos padlófűtés, az egyik legjobb alternatív fűtési megoldás. Egyre szélesebb körben használják családi házakban és lakásokban, akár mint másodlagos komfort fűtés, vagy akár mint elsődleges fűtési megoldás.

Hova ajánljuk az elektromos padlófűtést?

Hideg és melegburkolatok alá is ajánljuk. Hidegburkolatnál olyan vizes helyiségekbe is, ahol gyakran közlekedünk papucs nélkül, például fürdőszoba, mosókonyha. A hagyományos vizes padlófűtésekhez képest sokkal gyorsabban és egyszerűbben, akár utólag is telepíthető ez a fűtési megoldás. Az elektromos padlófűtés kiváló megoldás konyhák és előszobák nagyobb padlófelületén, de minden olyan helyiségbe is, ahol a bútorzat aránya megfelelő. A burkolattípusok közül a leggyakrabban a csempe, kőpadló, terrakotta, burkolatoknál használják a leginkább az elektromos padlófűtést. Az elektromos padlófűtés gyorsan és könnyen telepíthető, lakásfelújításoknál és építkezéseknél is tökéletes megoldás.

Padlófűtés - melegburkolatok

Melegburkolatú helyiségek önálló vagy kiegészítő fűtéseként is ajánljuk az elektromos padlófűtést. Rengeteg kutatást olvashatunk arról, hogy a komfortérzetünket jelentősen, az alulról sugárzó padlófűtés befolyásolja a leginkább. Ez a fűtés típus az egyik legköltséghatékonyabb fűtési megoldás. Amennyiben otthona melegburkolatú helyiségiben is szeretné az utánozhatatlan elektromos padlófűtés kényelmét használni, akkor érdemes a melegburkolat kiválasztásakor meggyőződni arról, hogy az adott burkolat alá valóban telepíthető-e az elektromos padlófűtés. Ezt a burkolatot gyártó cégek is feltűntetik a terméken. Az elektromos padlófűtés szakszerű működéséhez szükséges egy fali termosztát felszerelése is, amely a padlóhőmérsékletét érzékeli.

A padlófűtés előnyei:

- hatékonyan és gazdaságosan fűti fel a helyiséget,

- könnyen és egyszerűen telepíthető,

- nincs elszálló meleg levegő,

- nincs keringetett por,

- nincs szükség magas üzemi hőmérsékletre sem,

- egyenletesen oszlatja el a hőt,

- jelentősen növeli az ingatlan piaci értékét is,

- nincs karbantartási költség,

- helyigénye minimális,

- nem foglal helyet a berendezés elől,

- fagyra nem érzékeny,

- nem szárít, nem párásít,

- működése tiszta, zajtalan és pormentes,

- egyszerű szerelhetőség,

- komplex rendszerek,

- energiatakarékos.